معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به ترویج عادات نامناسب غذایی در بین مردم استان گفت : طبق بررسی های بهداشتی حدود ۶۲ درصد جمعیت البرز دارای اضافه وزن هستند.
در اجرای این طرح دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با همکاری رسانه های جمعی به تبیین شیوه های مناسب تغذیه برای مردم می پردازد.
جایگزین کردن گوشت سفید به جای گوشت قرمز ، افزایش مصرف حبوبات و کاهش مصرف شکر و نمک در رژیم غذایی مردم از محورهای اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ مناسب تغذیه در کشور و استان البرز است.
دکتر تیزویر تاکید کرد که کم کردن مصرف مواد غذایی آسیب رسان در صدر برنامه های اطلاع رسانی قرار گرفته است.
برهمین اساس تولیدکنندگان مواد غذایی در استان البرز تحت نظارت های ویژه بهداشتی قرار گرفته و دستور لازم در زمینه تولید محصولات مفید به آنها داده شده است.
دانشگاه علوم پزشکی البرز در کنار اطلاع رسانی ، اقدام به برگزاری کارگاه های آموزش همگانی در زمینه ترویج عادات غذایی مناسب و پیشگیری از بیماری ها به ویژه دیابت ، فشار خون و امراض خاص کرده است .
اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله سرطان سینه، کولون، دیابت و فشارخون در صدر برنامه های آموزش همگانی است ضمن آنکه تشویق مردم به مصرف موادغذایی مفید مانند میوه ، سبزی و گوشت سفید در فهرست برنامه های آموزشی قرار دارد.
۲۰ درصد مردم البرز دارای فشار خون بالا و ۳۲.۸ درصد دیابت دارند.
وی افزود: در این طرح سعی میکنیم با اقداماتی که در مدارس و آموزش و آگاهی رسانی به مردم در مصرف نمک و مواد قندی انجام خواهد شد مصرف این مواد را کاهش دهیم.
وی گفت: در حوزه بیماریهای غیر واگیر مثل فشارخون و انواع سرطان نیز به صورت رایگان در تمام مراکز خدمات جامع سلامت یکسری از مراقبتها برای افراد انجام خواهد شد و اگر نیاز به خدمات پیشرفتهتری وجود داشته باشد آنها را معرفی خواهیم کرد.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: پیشنهاد ما به مردم جایگزین کردن گوشت قرمز با گوشت سفید مثل گوشت ماهی و گوشت مرغ و همینطور تخم مرغ و حبوبات است.
تیزویر با توجه به کنترل کیفیت مواد غذایی در استان گفت: به شدت مواد غذایی تحت کنترل هستند و بسیاری از کارخانجات ما در وضعیت بسیار مطلوب در سطح کشور هستند.